Companii

Călin Fusu, CEO Neogen: Vreau o companie care să fie condusă de roboţi software, nu de oameni

Călin Fusu, director general al grupului Neogen

Călin Fusu, director general al grupului Neogen

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.11.2019, 07:48 995

Antreprenorii români trebuie să îşi îndrepte atenţia spre departamentele pe care le pot digitaliza astfel încât acestea să îşi poată desfăşura activitatea în lipsa oamenilor, consideră Călin Fusu, director general al grupului Neogen, din care face parte platforma online de recrutare de personal Bestjobs. El este de părere că în următorii 10 ani antreprenorii vor accesa anumite departamente doar de la distanţă, prin intermediul tehnologiei.

Antreprenorul Călin Fusu a adăugat că pentru următorii cinci ani va încerca să găsească o cale de «instituţionalizare» a businessului astfel încât activitatea acestuia să se bazeze mai mult de noile tehnologii. „În următorii cinci ani, cred că focusul va fi despre cum instituţionalizezi businessul pentru ca acesta să nu mai depindă de persoane. Încerc să nu mai lansez produse, idealul meu pentru o companie este să nu mai aibă manager, să nu mai depindă de o persoană, ci să aibă algoritmi automatizaţi, definiţi şi să se conducă singură şi să se optimizeze singură cumva. Să fie o companie care se conduce de la sine.”

„Bariera digital-nedigital este din ce în ce mai subţire. Ca să supravieţuieşti trebuie să foloseşti tehnologia. Dar lucrurile diferă de la un departament la altul, şi aş lega asta de internaţionalizare. Cred că este interesant să te întrebi ce departamente poţi să digitalizezi pentru a elimina prezenţa umană şi care sunt departamentele care pot fi mai puţin digitalizate şi care au nevoie încă de prezenţa unei persoane. Din ce în ce mai multe departamente vor putea fi accesate digitalizat, ca serviciile oferite de terţi, şi asta în următorii 10 ani. Spre exemplu, departamentul de vânzări. Cred că dacă ai o echipă de vânzări la nivel internaţional sau regional poţi să vinzi fără probleme pe mai multe pieţe”, a adăugat Fusu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO