Companii

C.S. Cargo ajunge la 100 de angajati anul viitor pe piata locala

02.11.2007, 23:38 29

Compania ceha de logistica si curierat C.S. Cargo, care a intrat in Romania in luna august a acestui an, vrea sa ajunga la o suta de angajati pe piata locala.
"In momentul de fata avem doi angajati si vom ajunge la circa 15 pana la sfarsitul acestui an si la aproximativ 100 anul viitor", au spus reprezentantii C.S. Cargo.
Investitiile pe care compania le-a derulat pentru a-si stabili activitatea pe piata din Romania s-au ridicat la circa 1,45 mil. euro. C.S. Cargo este interesata in perioada urmatoare de achizitia unor companii locale, pentru a se plasa peste trei ani printre princiaplii jucatori pe acest segment.
Totodata, compania vrea sa dezvolte centre logistice, dar nu a precizat ce suprafata vor avea acestea.
"Bugetul de achizitii nu este limitat. Vom cumpara jucatori de orice marime, daca vom ajunge la un acord cu proprietarii', au mai spus reprezentantii companiei.
C.S. Cargo se va concentra asupra proiectelor din industriile alimentara, auto si electrotehnica, urmarind sa atinga anul viitor venituri de 15 mil. euro. In momentul de fata compania incearca sa atraga clienti din industria berii si este in discutii cu actuali clienti din Cehia si Slovacia pentru a le oferi servicii si pe piata din Romania.
C.S. Cargo, care a rulat anul trecut afaceri de 100 mil. euro, a demarat in acest an un amplu proiect de extindere in regiune, prin crearea de divizii regionale in Romania, Polonia si Ungaria.
Piata romaneasca a devenit primul obiectiv pentru expansiunea regionala, dupa ce UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa, a devenit noul coproprietar al holdingului logistic C.S. Cargo, prin HVB Capital. Aceasta a achizitionat recent 30% din actiunile CS. Cargo, in timp ce investitorii privati Marek Lehecka si Petr Zverinsky detin in continuare pachetul majoritar.
Pe piata din Romania au intrat mai multe companii din domeniul transportului de marfa sau al curieratului, ca urmare a potentialului de crestere existent. De exemplu, compania de curierat GLS, cu afaceri de 1,6 mld. euro anul trecut, a inceput in luna august operatiunile din Romania si vizeaza o cota de 4% din piata locala in urmatorii trei ani. Totodata, pe partea de transport a intrat anul trecut compania turca Gokbora. Totodata, mai multe companii importante de transport din Romania, precum Dumagas sau Dunca Expeditii, dezvolta in paralel si centre logistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO