Companii

C&A mai deschide 3 magazine si se uita la spatii stradale

C&A mai deschide 3 magazine si se uita la spatii stradale

C&A, parte a grupului Cofra, opereaza peste 1.300 de magazine in Europa

03.05.2010, 23:10 105

Retailerul german de imbracaminte C&A si-a planificat pentruacest an deschiderea a doua-trei magazine in Romania, expansiunearetelei depinzand foarte mult de disponibilitatea spatiilor dincentrele comerciale, dupa cum a declarat conducerea companiei.

"Suntem in discutii avansate pentru deschiderea a doua-treimagazine noi. Toate orasele tarii sunt interesante pentru noi, insacu precadere cele mari, cu o putere de cumparare peste medie.Totusi expansiunea noastra depinde foarte mult de dezvoltatori", adeclarat Cristian Codrea, district manager al C&A Romania.

C&A, care a intrat la nivel local in aprilie 2009, are inprezent trei magazine in Bucuresti, unul in Buzau si unul in Arad.Un magazin va avea in medie intre 1.200 si 1.500 de metripatrati.

Compania este interesata si de gasirea unor spatii stradale, maiales ca acum la nivel local multe spatii comerciale plasate peartere pietonale sunt libere, iar nivelul chiriei este mai scazutdecat in 2008, dar principalul impediment este suprafata, intrucatun magazin C&A necesita peste 1.000 de metri patrati.

"Sunt mai multi factori de care tine alegerea unui spatiustradal, iar printre acestea se numara sustenabilitatea proiectuluiin sine precum si atractivitatea zonei comerciale. Spatiilestradale disponibile au rareori suprafetele dorite de noi, si anumepeste 1.000 de metri patrati."

In ceea ce priveste piata de fashion din acest an, Codreadeclara pentru ZF ca tendinta pana la finele trimestrului altreilea este de stagnare.

"In cazul in care indicii economici vor fi pozitivi si mediulpolitic gaseste solutii viabile, doar atunci vom avea o crestereminora", completeaza Codrea.

C&A, parte a grupului Cofra, opereaza peste 1.300 demagazine in Europa. Cofra Holding, cu sediul in Elvetia, estecontrolat de familia olandeza Brenninkmeijer. Grupul detineactivitati si in domeniul imobiliar, servicii financiare, fonduride investitii si energie regenerabila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO