Companii

ButanGas şi Muntmark au finalizat două proiecte eoliene de peste 60 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu

04.04.2011, 12:29 81

Romconstruct Top, companie achiziţionată de către ButanGasRomânia, şi Eco Power Wind, firmă controlată de omul de afaceriEmanuel Muntmark, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori deproiecte eoliene din România, au finalizat două parcuri de "mori devânt" în Dobrogea, în urma unor investiţii de peste 60 de milioanede euro (257 de milioane de lei). Potrivit datelor furnizate deMinisterul Economiei, 110 de milioane de lei (circa 27 de milioanede euro) sunt fonduri europene.

"Cele două proiecte aparţin firmelor Romconstruct Top, cu sediulîn Constanţa, cu o valoare totală a proiectului de circa 177 mil.lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de circa 70mil. lei şi ECOPOWER WIND, cu sediul în Constanţa, cu o valoareatotală a proiectului de circa 70,3 lei, din care asistenţafinanciară nerambursabilă este de aproximativ 39 mil.lei", spunreprezentanţii Ministerului Economiei.

Ambele proiecte sunt echipate cu tehnologie GeneralElectric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO