Companii

Businessul Ropharma la a doua generaţie: fiul antreprenorului Mihai Miron se implică deja în grupul farmaceutic cu afaceri de peste 1 mld. lei

Mihai Miron, preşedintele Ropharma: Vreau să verific şi transmiterea de la o generaţie la alta pentru că este posibil, este un business consolidat.

Mihai Miron, preşedintele Ropharma: Vreau să verific şi transmiterea de la o generaţie la alta pentru că este posibil, este un business consolidat.

Autor: Georgiana Mihalache

28.10.2021, 19:15 600

♦ „A fost o ambiţie de când eram mic, am luat-o ca o responsabilitate şi ca o provocare să îl sprijin pe tatăl meu în business“, spune Gabriel Mihai Miron, fiul antreprenorului Mihai Miron ♦ „Vine cu suflul tinereţii, cu idei noi“, spune şi proprietarul grupului Ropharma.

Antreprenorul Mihai Miron, cunoscut drept unul dintre primii investitori în piaţa farmaceutică după Revo­luţie, îl are de trei ani alături în business şi pe fiul său, Gabriel Miron, alături de soţia sa, Teodora Miron, ambii de profesie farmacişti.

Grupul farmaceutic Ropharma, care înseamnă producţie, distribuţie şi retail de medicamente, deţinut de Mihai Miron, este al cincilea ca afaceri la nivel local, divizia de distribuţie şi cele 149 de farmacii depăşind împreună 1 mld. lei afaceri, din cele mai recente date. În plus, Miron a mai investit în sănătate, deschizând unul dintre principalele spitale private – Sf. Constantin în Braşov, de asemenea în primii zece jucători după cifra de afaceri. Cum a început implicarea familiei în business?

„S-a implicat de mic, de la doi ani a făcut reclamă la vitamine, la produsele pe care le-am creat la vremea respectivă, atunci a făcut primul pas în business. Este absolvent de UMF, farmacist de acum trei ani. El a cunoscut etapele businessului din copilărie, îl luam cu mine şi la fabrică, pe teren la depozite şi la farmacii. Alegerea pentru el a profesiei şi a domeniului de activitate a fost firească, a avut un instinct natural să urmeze ce a văzut la mine“, a povestit pentru ZF Mihai Miron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO