Companii

Business care creşte ca Făt-Frumos. România a importat măşti de 272 mil. euro în primele şase luni din 2020, de 10 ori mai mult decât în tot anul 2019

Luna în care s-a văzut cea mai mare creştere în importul de măşti de protecţie în România a fost aprilie.

Luna în care s-a văzut cea mai mare creştere în importul de măşti de protecţie în România a fost aprilie.

Autor: Georgiana Mihalache

07.10.2020, 00:05 268

Doar în luna aprilie valoarea importurilor de măşti în România a depăşit 162 mil. euro, potrivit Eurostat România este pe locul 10 în Uniunea Europeană la valoarea importurilor de măşti.

România a importat măşti de protecţie de 272 milioane de euro în perioada ianuarie-iunie 2020, în contextul răspândirii infecţiei cu COVID-19, arată un studiu realizat de Eurostat, în contextul unei cereri determinate de criza sanitară.

În comparaţie cu anul trecut, când im­por­turile de măşti pentru întreg anul 2019 au fost de 25,4 mil. euro, impor­turile în perioada pandemiei au cres­cut de aproape 11 ori, din calculele ZF. La debutul pandemiei, ţările din Europa s-au confruntat cu lipsa mate­ria­lelor de protecţie, printre care şi măş­tile me­dicale, din farmacii şi din spi­tale. Deficitul a venit pe fondul unei ce­reri crescute de astfel de produse din par­tea pacienţilor şi a specialiştilor din spi­tale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO