Bunuri de larg consum

Lactalis confirmă închiderea fabricii de brânzeturi Cottage din Dorna Arini: Am mutat echipamentele în Polonia pentru că acolo este cererea mai mare

Lactalis confirmă închiderea fabricii de brânzeturi din Dorna Arini: Am mutat echipamentele în Polonia pentru că acolo este cererea mai mare

Autor: Roxana Petrescu

03.07.2011, 19:13 1614

Grupul francez Lactalis a trimis azi un comunicat de presă princare confirmă închiderea fabricii de brânză Cottage din comunasuceveană Dorna Arini şi mutarea echipamentelor în Polonia undeexistă o cerere mai mare pentru acest tip de produs, după cum spunreprezentanţii Lactalis.

"În ceea ce priveşte segmentul de brânză Cottage, acesta esteunul de nişă pe piaţa locală, comparativ cu piaţa din Polonia, ceeace a determinat compania să mute echipamentele de producţie debrânză Cottage în Polonia, unde există o cerere mai mare pentruacest produs. Reţeta produsului rămâne aceeaşi, cu atât mai mult cucât echipa care implementează reţeta în Polonia cuprinde membrii aiechipei de producţie din România", spun reprezentanţiiLactalis.

ZF a scris in ediţia de joi despre această mutare aproducătorului de lactate care la acea dată nu a furnizat niciuncomentariu oficial legat de închiderea fabricii. Unitatea era demici dimensiuni şi avea 25 de angajaţi.

Francezii spun însă că brandul LaDorna rămâne unul românesc care"conţine lapte românesc, colectat de la fermierii români."

Lactalis a mai precizat că are o capacitate anuală de producţiede peste 50.000 de tone de produse lactate şi colectează peste61.000 de tone de lapte anual de la 3.000 de fermieri români.Acestea sunt primele informaţii pe care francezii le funizează dupănumirea în funcţia de director general al Lactalis România a luiDorel Radu.

"Marca La Dorna are o poziţie solidă pe mai multe segmente depiaţă, fiind numărul 1 pe piaţa de lapte UHT, unul dintre cei maiimportanţi 3 producători în categoria brânzeturi albe şi cu oprezenţă semnificativă în câteva din cele mai importante categoriicum ar fi caşcaval, unt, smântână", spune Dorel Radu.

Lactalis nu a publicat informaţii referitoare la cifra deafaceri pe 2010, dar spune că firma are în România 800 deangajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO