Companii

Bunge a trimis o româncă în Spania să „schimbe“ strategiile din zona de food la nivel mondial

Eugenia Zorilă Mertlik, global business transformation director for food & ingredients al Bunge

Eugenia Zorilă Mertlik, global business transformation director for food & ingredients al Bunge

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.09.2015, 00:04 448
Eugenia Zorilă Mertlik, cu o experienţă de peste zece ani în cadrul producătorului de uleiuri Bunge, a fost promovată în funcţia de global business transformation director for food & ingredients în cadrul companiei.

Astfel, Eugenia Zorilă, care are experienţă în mai multe departamente precum comercial sau operaţional, lucrează în Spania pentru unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară şi de agroalimentară de la nivel internaţional.

Anterior, managerul a lucrat tot în Spania, dar de data aceasta activând ca director internal audit EMEA.

În România, Eugenia Zorilă  a lucrat ca director comercial în perioada 2004-2006, iar ulterior a fost numită în funcţia de industrial operations director, poziţie pe care a ocupat-o timp de aproximativ trei ani. Ulterior, a fost promovată la biroul Bunge din Spania, conform datelor de pe site-ul LinkedIn.

În România, compania americană are două societăţi în producţia de uleiuri vegetale şi agrobusiness (Bunge România şi Bunge Danube Business), cu afaceri cumulate de circa 2,2 miliarde de lei. Ambele companii sunt însă pe pierdere netă, cumulând anul trecut un minus de 73 de milioane de lei.

În România, Bunge are în portofoliu mărci precum Floriol sau Unisol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO