Companii

Bulevardul Magheru rămâne fără una din cele mai mari librării: Diverta îşi închide porţile pe 27 septembrie

Bulevardul Magheru rămâne fără una din cele mai mari librării: Diverta îşi închide porţile pe 27 septembrie

Autor: Radu Racu

16.09.2010, 13:04 171

Cea mai importantă librărie Diverta, situată pe bulevardulMagheru din Bucureşti, va fi închisă pe 27 septembrie, în cadrulunui plan de restructurare a companiei care prevede reducereaspaţiului de retail cu 20%.

"În urma închiderii acestor magazine neprofi­tabile vom reducecosturile cu un milion de euro anual. De asemenea, am reuşit săobţinem re­duceri de 1 milion de euro la chiriile plătitemall-uri­lor în care avem magazine", a declarat Amalia Buliga,directorul general al lanţului de librării Diverta.

Reprezentanţii Diverta precizează că nivelul ridicat al chirieidin locaţia de pe bulevardul Magheru nu poate fi susţinutăeconomic. Cu o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, şi o chirieestimată în zonă de analişti la 60 de euro pe metrul pătrat,locaţia se ridica la circa 100.000 de euro pe lună.

Librăria Diverta de pe bulevardul Magheru, inaugurată în varaanului 2008 - pentru a concura potrivit jucătorilor din piaţă culibrăria Cărtureşti - nu este cea mai mare a grupului, însă esteconsiderată cea mai importantă, din punct de vedere al vaduluicomercial. Cea mai mare librărie Diverta funcţionează în mall PlazaRomania, pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO