Companii

Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe est-europene: un city break costă cu 15% mai puţin decât o vacanţă în Atena sau Budapesta

Bucureştiul este unul dintre cele mai ieftine oraşe...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.04.2019, 00:00 447

În Vilnius o călătorie de trei zile are un preţ care începe de la 165 de euro, sumă care include cazarea la un hotel de trei stele şi o masă, dar şi o parte din transport. Acesta este cel mai scăzut cost al unei călătorii din barometrul întocmit de Post Office, un furnizor de servicii din Marea Britanie.

O călătorie de tip city break în Bucureşti costă circa 188 de euro, sumă ce include două nopţi de cazare pentru doi adulţi, intrarea la cea mai importantă atracţie turistică - Palatul Parlamentului, dar şi o masă la restaurant, alături de o cafea şi o băutură, arată Barometrul realizat de Post Office, un furnizor de servicii din Marea Britanie. Acesta a luat în calcul datele furnizate de turiştii care au vizitat principalele oraşe din Europa, iar preţurile la cazări sunt luate de pe site-ul hotels.com şi au ca bază media dintre cele mai ieftine zece hoteluri de trei stele în centrul oraşelor.

Datele Post Office poziţionează Bucureştiul în topul celor mai ieftine oraşe din Europa Centrală şi de Est. Prin comparaţie, în Belgrad o călătorie costă circa 170 de euro, în Budapesta costul sare de 210 euro, iar în Varşovia preţul mediu este de 180 de euro, arată aceeaşi sursă. În alte oraşe din Vest precum Lisabona, Nisa, Valencia sau Berlin aceeaşi călătorie costă peste 230-250 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO