Companii

Bruno Ribo, ArcelorMittal: Încă pierdem bani la Galaţi: „Vremea producţiei planificate a trecut. Soluţia e la costuri.“

Bruno Ribo

Bruno Ribo

Autor: Carol Dan

19.05.2015, 00:07 905

Bruno Ribo, 52 de ani, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic local, spune, într-un interviu acordat ZF, că deşi a reu­şit să aducă patru trimestre de profit operaţional la Galaţi, rezultatul net ră­­mâne negativ atâta timp cât reuşeşte să acopere doar costurile de pro­duc­ţie, nu şi programele de investiţii.

„După 17 trimestre de EBITDA negativ, am avut patru trimestre de EBITDA pozitiv, însă realitatea este că încă pierdem bani la Galaţi“, a spus executivul de origine franceză care are pe mână destinul combinatului controlat de miliardarul Lakshmi Mittal de la începutul anului 2012. Explicaţiile vin în contextul în care ZF a scris săptămâna trecută că Mittal a raportat pierderi de 480 mil. lei în 2014, al şaselea an consecutiv cu pierderi, care ajung cu­mulat la 4 miliarde de lei în ultimul deceniu.

„Vremea producţiei planificate comuniste a trecut. Piaţa este deschisă tuturor companiilor. Nu avem altă soluţie decât să avem costuri competitive“, a mai spus Ribo, care afirmă că sunt producă­tori de oţel din Rusia, Turcia sau China care au făcut investiţii şi concurează cu Ga­la­ţiul având avantajul unor costuri mult mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO