Companii

Broker ar pierde daca vinde din actiunile detinute la BRD

24.03.2005, 00:00 26



Societatea de intermediere financiara SSIF Broker din Cluj-Napoca a anuntat ca are o pozitie deschisa pe BRD a carei pierdere potentiala in urma vanzarii la preturile la care se tranzactioneaza titlurile BRD la Bursa de Valori reprezinta mai mult de 3 miliarde de lei (aproximativ 82.000 de euro).



Anterior, Broker raportase ca se afla intr-o situatie similara si in ceea ce priveste actiunile pe care le detine la Rompetrol Rafinare.



"Noi valorificam diferentele de pret in permanenta, astfel ca de regula pretul mediu de achizitie se afla aproape de pretul de piata. Daca pretul din piata scade, in evidentele noastre apare ca pierdere potentiala. Dar cand trendul se reia, pierderea dispare", a comentat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker. Acesta a refuzat sa comenteze asupra pretului mediu la care actiunile BRD si Rompetrol Rafinare sunt inregistrate in portofoliu sau asupra numarului de actiuni pe care Broker le detine la cele doua companii.



Prunea a mai spus ca Broker nu face de regula investitii pe un orizont de timp prestabilit. "Noi analizam conditiile de piata, oportunitatile care apar in anumite momente si in functie de acestea decidem daca ne marcam profitul, situatie care a fost reflectata si de rezultatele pe care le-am avut dupa primele doua luni ale anului", afirma Prunea. SSIF Broker a obtinut in primele doua luni ale anului un profit brut de 73,1 mld. lei (1,9 mil. euro), ceea ce reprezinta aproximativ 94% din profitul realizat anul trecut de aceasta companie.



Actiunile SSIF Broker sunt listate la Bursa de Valori. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la pretul de 42.900 lei/actiune, in crestere cu 4,6% fata de sedinta precedenta. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 27,1 milioane de euro.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO