Companii

Broadhurst doreste majoritatea la Unic Mures

01.06.2000, 00:00 27



Fondul de investitii Broadhurst investments Ltd. a anuntat la inceputul saptamanii ca intentioneaza sa preia in intregime societatea Unic Targu Mures, companie care detine spatii comerciale, lansand o oferta publica de cumparare pe piata Rasdaq.

Broadhurst intentioneaza sa achizitioneze toate cele 20,94% din actiunile care se mai tranzactioneaza in prezent pe piata secundara de capital Rasdaq.

Oferta se desfasoara pe piata secundara de capital in perioada 29 mai - 22 iunie, intentia ofertantului fiind cea de a-si consolida pozitia majoritara in cadrul companiei.

Pretul oferit de Broadhurst pentru o actiune Unic este de 1.100 lei, aproape dublu fata de valoarea inregistrata in piata in sedinta lansarii ofertei, de 650 lei/actiune.

Fondurile folosite de Broadhurst pentru preluarea Unic, in valoare de 1,21 miliarde de lei, sunt, potrivit prospectului de oferta, fonduri proprii.

In cazul succesului ofertei, Broadhurst nu intentioneaza sa lichideze societatea ci sa puna in aplicare, potrivit aceluiasi prospect, o serie masuri pentru eficientizarea acesteia, prin intermediul carora costurile de exploatare sa poata fi reduse cu minimum 30% fata de cele inregistrate in 1999.

Pentru acest an, conducerea Unic estimeaza realizarea unor venituri totale de 330 mii dolari si a unor cheltuieli totale de 195 mii dolari, profitul net estimat fiind de 95 mii dolari.

Unic Targu Mures are un capital social de 5,26 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei. Structura actionarilor semnificativi cuprinde fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, care detine pachetul majoritar, de 79,05% din capital si societatea Romaxa, care mai are aproape 10%, restul titlurilor apartinand micilor actionari.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO