Companii

Britanicii preiau o firma din Top ZF 100 de afaceri de la zero

Britanicii preiau o firma din Top ZF 100 de afaceri de la zero

Eugen Saulea a infiintat compania BIP Grup in 2004 cu o investitie de 5.000 de euro

28.12.2007, 19:44 211

Compania romaneasca Business Ideas Provider Grup Romania (BIP Grup), inclusa in Top ZF 100 de afaceri de la zero, care a aparut in luna octombrie, va fi preluata integral de compania britanica International Marketing & Sales Group Limited (IMSG), cu activitati in domeniul serviciilor de vanzari si marketing.
BIP Grup furnizeaza servicii specializate de merchandising (aranjarea produselor in rafturile lanturilor retail), promovare, vanzare si distributie pentru companiile din Europa de Est si are ca actionari pe Eugen si Ioana Saulea.
Proiectul Business Ideas Provider Grup Romania a aparut in 2004 cu o investitie de 5.000 de euro ca principala sursa pentru externalizarea serviciilor de merchandising, promovare si distributie POSM (Point of Sale Materials - distributie la locul de vanzare) si a ajuns in 2006 la o cifra de afaceri de 840.000 de euro si un profit net de 420.000 de euro.
IMSG va prelua intregul pachet de parti sociale al companiei, fostii proprietari ai firmei urmand sa se ocupe de managementul afacerii.
BIP Grup furnizeaza servicii specializate de merchandising, promovare, vanzare si distributie pentru companiile din Europa de Est printr-o retea de sapte filiale. Actualul proprietar, Eugen Saulea este absolvent de ASE, specializare management-finante si avea inainte de inceperea businessului o experienta de peste zece ani in marketing si vanzari FMCG (Fast Moving Consumer Goods -produse de larg consum), lucrand ca director national de vanzari pe segmentul retail intr-o companie multinationala.
Tchibo Romania a fost primul client al companiei, acesta externalizand atat serviciul, cat si echipa activa pana in acel moment. In prezent in portofoliul de clienti s-au adaugat: Coca-Cola, Elite, Masterfoods, Kraft Foods, Red Bull, Colgate Palmolive, L'Oreal, Philip Morris, Interbrew.
Afacerea BIP Grup a fost demarata cu un numar de zece angajati, in cadrul diviziei merchandising si 50 de colaboratori in cadrul diviziei promovare, toti activi la nivelul orasului Bucuresti. In prezent, divizia merchandising dispune de un numar de 500 de angajati, activitatea acestora fiind coordonata prin intermediul a sapte filiale nationale, autonome din punctul de vedere al resurselor logistice, financiare si umane, acestea asigurand controlul activitatii in peste 40 de orase.
Afacerea BIP Grup a fost inclusa in Top ZF 100 de afaceri de la zero, aparut in luna octombrie si unde sunt prezentate cele mai tari afaceri pornite de la zero de antreprenori romani in ultimii ani, conform datelor Ziarului Financiar.
Pentru tranzactia condusa de managing directorul Lau Gecklar, partea britanica a apelat la serviciile firmei de avocatura Bevan Brittan, in timp ce advisorul BIP Grup Romania a fost firma de avocatura independenta bpv Grigorescu.
"Continuam sa ne construim prezenta pe pietele emergente, unde ratele de crestere raman inca puternice. Construim un grup care sa acopere o arie foarte larga de nevoi privind serviciile de vanzari si marketing. Romania a devenit foarte rapid una dintre pietele-cheie din Europa Centrala si de Est, inregistrand una dintre cele mai mari cresteri economice. Achizitia BIP este un pas important pentru strategia noastra", a declarat Gregory Thain, presedintele executiv al IMSG.
In paralel cu aceasta achizitie, IMSG a preluat si compania londoneza Shared Value Limited, care ofera servicii de consultanta in domeniul comunicarii pe piata de capital. Valoarea tranzactiei este de circa 3,2 milioane de euro, suma platita 80% in numerar si restul prin majorare de capital.
"Valoarea de achizitie a companiei romanesti va fi calculata si platita in mod similar tranzactiei Shared Value", se mai arata in comunicat.
International Marketing & Sales Group Limited este listata pe piata alternativa AIM, administrata de Bursa din Londra, si are activitati in Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Turcia, Ungaria si India, prin cele 20 de birouri pe care le detine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO