Companii

Bricostore de zece milioane de euro la Brasov

21.06.2005, 19:21 137

Compania Bricostore Romania, detinuta de grupul francez Bresson, a investit 10 milioane de euro intr-un magazin de bricolaj la Brasov, situat in imediata apropiere a hypermarketului Carrefour.

"Deschiderea primului magazin Bricostore din provincie la Brasov se inscrie, potrivit directorului general al companiei Isabelle Pleska, in strategia de expansiune a grupului francez pe piata romaneasca. Anul acesta este primul in care grupul francez isi va accentua ritmul anual de expansiune de la unul la doua magazine.

"Bricostore va mai deschide anul acesta un magazin la Ploiesti", spun reprezentantii companiei.

Bricostore Romania detine in prezent patru magazine, pe langa cel din Brasov fiind deschise si trei magazine in Bucuresti. Pincipalul concurent al Bricostore pe piata locala este Praktiker, divizia de magazine de bricolaj a grupului german Metro.

Praktiker a deschis primul sau magazin pe piata romaneasca tot in anul 2002, in imediata apropiere a magazinului Metro Cash & Carry din Voluntari.

Bricostore Romania a realizat in 2003, potrivit datelor Ministerului de Finante, o cifra de afaceri de 21,6 milioane de euro. Praktiker Romania, principalul concurent, a realizat in aceeasi perioada o cifra de afaceri de aproape 18,8 milioane de euro.

Pentru anul trecut oficialii Bricostore nu au dorit sa furnizeze detalii privind evolutia vanzarilor. In schimb, reprezentantii Praktiker Romania au anuntat o explozie a vanzarilor pana la 63 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO