Companii

Bricostore ajunge la investitii de 50 mil. euro

30.11.2008, 15:52 51

Reteaua franceza de bricolaj Bricostore va inchide anul cu 13 unitati operationale la nivel local, fata de 8 cate numara la finele lui 2007. Compania va inaugura saptamana viitoare un magazin in parcul de retail Era Shopping Center din Oradea, in urma unor investitii de aproximativ 10 mil. euro. 
Recent, retailerul a deschis a 12-a unitate din retea, in centrul comercial European Retail Park din Sibiu. Bricostore a mers in 2008 doar in locatii inchiriate in parcuri de retail.
Pe piata locala de bricolaj, cele mai mari investitii in extindere au fost realizate in 2008 de Praktiker, retea care s-a extins de la inceputul anului cu 5 unitati, BauMax cu doua locatii noi, si retailerul Hornbach care a investit 38 mil. euro in al doilea magazin al sau din Romania.
Anul viitor, Bricostore va deschide o unitate in primul parc comercial dezvoltat de antreprenorii romani Ilie si Cornel Penescu - proprietarii grupului Pic.
Strategia de extindere a retelei a vizat inca de la inceput locatii aflate in vecinatatea unor hipermarketuri, cele mai multe magazine Bricostore de pe piata locala fiind construite langa unitati ale retailerului francez Carrefour. Pe lista oraselor vizate de lantul francez de magazine de bricolaj se mai numara Deva si Drobeta-Turnu Severin.
Compania ar putea ajunge la vanzari de peste 230 mil. euro in 2008, in crestere cu circa 30% fata de 2007, potrivit estimarilor de la inceputul anului avansate de reprezentantii Bricostore Romania.
In urmatorii ani, Bricostore vrea sa-si mentina ritmul de expansiune la cel putin 5 magazine noi pe an si sa aduca in retea mai multe terenuri in proprietate. Aceasta extindere ar implica investitii anuale de 50 mil. euro, tinand cont ca deschiderea unei unitati Bricostore implica investitii de 10 mil. euro.
Bricostore face parte din grupul Bresson, o afacere de familie cu activitati in retailul de bricolaj din Croatia, Ungaria si Romania. Pe piata locala, unde ruleaza afaceri de circa 200 mil. euro anual, cel mai mare competitor al sau este compania germana Praktiker. Bricostore este al doilea mare jucator pe piata de profil, dupa valoarea vanzarilor, fiind depasit doar de Praktiker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO