Companii

​Brandul de cosmetice Techir a început să fabrice o soluţie de igienizare cu alcool. „Putem să ne folosim de utilajele pe care le avem, problema este materia primă”

​Brandul de cosmetice Techir a început să fabrice o...

Autor: Georgiana Mihalache

27.03.2020, 16:08 804

Brandul Techir, pus pe piaţă în urmă cu cinci ani de antreprenoarea Oana Stan, a scos pe piaţă un nou produs, o soluţie de igienizare a mâinilor pe bază de alcool, iar antreprenoarea spune că aşteaptă un nou stoc de materie primă pentru a putea continua producţia în fabrică.

„Lucrăm cu stoc limitat pentru că nu se găseşte alcool. Am reuşim prin furnizorii pe care îi avem să confirmăm o comandă de 20 de tone de alcool care o să vină la jumătatea lunii mai. Până atunci trebuie să ne organizăm din punctul de vedere logistic, să ne calculăm costurile, să prioritizăm comenzile pentru spitale. Încercăm să luăm şi avizarea pentru biocide. Produsul este avizat ca produs cosmetic, nu se numeşte soluţie dezinfectantă, îl vindem sub formă de produs de igienă”, a spus Oana Stan pentru ZF.

Ea a povestit că a văzut că stocurile de dezinfectant s-au epuizat foarte repede, iar în contextul în care ţările îşi ţin resursele proprii, iar România se baza pe import, a decis să pună pe piaţă această soluţie de igienizare.

„Noi având linia de producţie, am putut doar să o reprofilăm pe producţia acestui produs. Şi săpunurile manufacturate, care au unturi şi uleiuri sunt foarte utile pentru că ne ajută să avem grijă şi de sănătatea pielii mâinilor”, a mai spus Oana Stan.

Antreprenoarea spune că a trimis produse de igienizare gratuite şi către asociaţii, serviciul de ambulanţă, spitale, acolo unde este nevoie acută de aceste produse.

„Ne vom adapta foarte repede pentru că putem să ne folosim de utilajele pe care le avem în momentul acesta pentru încărcare, avem capacitatea de producţie internă în ceea ce priveşte forţa de muncă, problema este materia primă şi ambalajele pentru că şi ele vin din import”, a mai spus Oana Stan. Antreprenoarea a precizat că nu recomandă folosirea soluţiei în exces, dacă oamenii au acces la apă şi săpun, pentru că afectează pielea pe termen lung, fiind pe bază de alcool.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO