Companii

Bosch vrea să construiască încă o fabrică în România şi să extindă unitatea de producţie de la Blaj

Autor: Gabriel Botezatu

18.05.2011, 14:25 1074

Bosch vrea să construiască încă o fabrică în România, printr-oinvestiţie greenfield, şi să extindă unitatea de producţie decomponente pentru utilaje de la Blaj, a declarat, miercuri,directorul general al subsidiarei din România a grupului german,Brigitte Eble.

"Vom trimite Ministerului Finanţelor documentaţia referitoare laintenţiile noastre de investiţii în România, care vizeazăconstrucţia unei noi fabrici, precum şi extinderea fabricii BoschRexroth de la Blaj. Investiţiile sunt de amploare şi încă nu putemsă dăm deocamdată niciun detaliu referitor la acestea. GuvernulRomâniei are programe de susţinere a investiţiilor şi vom propunesă ne sprijine cu astfel de facilităţi în vederea realizăriiproiectelor", a spus Eble într-o conferinţă de presă privindanunţarea rezultatelor companiei în România.

Potrivit unor surse din companie, investiţia greenfield va vizasectorul auto.

Subsidiara grupului german are în vedere pentru acest anangajarea a până la 300 de persoane la fabrica Rexroth şi Centrulde Comunicare de la Timişoara.

Bosch România estimează pentru anul în curs o creştere a cifreide afaceri cu 7%, la 172 milioane euro. Anul trecut, compania aavut afaceri de 161 milioane euro, în urcare cu 17% faţă de2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO