Companii

Bosch angajează peste 130 de oameni la centrul de producţie şi testare de la Blaj

Bosch angajează peste 130 de oameni la centrul de...

Autor: Laurentiu Cotu

19.05.2021, 00:00 154

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, recrutează în prezent 133 de oameni pentru fabica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba. Cele mai multe joburi sunt pentru muncitori necalificaţi la asamblarea/montarea pieselor (70), funcţionari administrativi (22), operatori la maşini-unelte cu comandă numerică (15), dar şi pentru electricieni, mecanici sau ingineri, conform AJOFM Alba. Un operator de asamblare într-o fabrică de utilaje şi echipamente câştigă un salariu lunar net între 1.700 de lei şi 2.600 de lei, conform datelor de pe platforma undelucram.ro.

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser.  Bosch a inaugurat în luna noiembrie 2019 o nouă clădire de birouri şi laboratoare de testare, în incinta fabricii din Blaj. Compania a investit peste şapte milioane de euro în noua clădire. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în septembrie 2019. Extinderea activităţii de producţie a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o nouă clădire a cărei destinaţie este de a susţine creşterea continuă a unităţii şi de a asigura suficient spaţiu pentru noile proiecte care vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii. Compania Bosch Automotive a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 2,38 mld. lei (494,7 mil. euro), un profit net de 5,5 mil. lei (peste 1,1 mil. euro), având un număr mediu de 3.006 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Grupul german Bosch este lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, având aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. În România, grupul Bosch este prezent de peste 25 de ani, având unităţi de producţie la Cluj şi Blaj, un birou de vânzări în Bucureşti şi un centru de servicii în Timişoara. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO