Companii

Booking Holdings, listată pe piaţa Nasdaq, şi-a făcut firmă de servicii IT în România şi a trimis 5 milioane de dolari pentru a demara operaţiunile locale

Booking Holdings, listată pe piaţa Nasdaq, şi-a făcut...

Autor: Dana Ciriperu

27.12.2021, 12:05 686

Booking Holdings România, o firmă creată în iulie 2021 de compania Booking Holdings, listată pe piaţa Nasdaq, cu o capitalizare de aproape 100 mld. dolari, a primit o majorare de capital de 22 mil. lei (5 mil. dolari) din partea acţionarului unic, arată datele de la Registrul Comerţului.

Sunt primii paşi pe care grupul american îi face în România în zona de servicii pentru tehnologia informaţiei, în condiţiile în care platforma de turism, booking.com, avea deja de mai mulţi ani prezenţă locală şi 20 de angajaţi.

Booking Holdings, una dintre cele mai mari 500 de companii din lume, potrivit revistei Fortune, a înfiinţat în vara acestui an firma Booking Holdings România, cu activităţi de servicii în tehnologia informaţiei şi cu un capital social iniţial de 200 de lei.

În România, grupul american lucrează cu avocaţii firmei Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, care au mandat să întocmească documentele necesare funcţionării firmei în România.

Booking Holdings este cel mai mare furnizor de servicii turistice online şi este prezent pe 220 de pieţe prin intermediul brandurilorBooking.comPricelineAgodaRentalcars.comKAYAK and OpenTable.

Divizia de servicii turistice online a grupului era deja prezentă în România din 2012 prin intermediul companiei Booking.com Romania SRL, cu o cifră de afaceri de 1,9 mil. euro în 2019, ultimul an pentru care există date publice disponibile, un profit net de 745 de mii de euro şi un număr mediu de 20 de angajaţi.

Dacă vechea entitate juridică a celor de la Booking.com este deţinută de o firmă înregistrată în Olanda, la fel cum se întâmplă şi în cazul altor companii multinaţionale, noua entitate, creată în iulie 2021 în România, este controlată direct de Booking Holdings, firma listată pe piaţa Nasdaq.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO