Companii

Bolnavii de SIDA din Africa - infestati in spitale

27.02.2003, 00:00 24

Epidemia de SIDA pe continentul african a fost determinata, potrivit unei noi analize controversate, publicata in International Journal of STD & AIDS, nu atat sexului neprotejat, cat utilizarii de ace neigienizate in sistemul medical.
Antropologul David Gisselquist, din Hershey, Pennsylvania, a subliniat ca, potrivit estimarilor echipei de experti care a efectuat acest studiu, doar un sfert sau maxim o treime dintre cazurile de SIDA se datoreaza transmiterii pe cale sexuala, in timp ce jumatate dintre imbolnaviri a fost cauzata de utilizarea de ace "murdare" in sistemul medical.
In prezent, in Africa traiesc circa 30 de milioane de purtatori de HIV, iar 2,5 milioane au murit in 2002.
Yvan Hutin, specialist al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Geneva, apreciaza la randul sau ca aceasta eventualitate nu a fost investigata suficient, dar subliniaza ca nici nu exista date clare, considerand ca doar o medie de cinci procente dintre cazurile de SIDA au fost provocate in sistemul sanitar.
Totusi, in ciuda divergentelor de opinii, OMS si UNAIDS au anuntat ca vor organiza o intalnire cu Gisselquist, in luna martie, pentru a discuta despre rezultatele studiului sau.(A.B.)




 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO