Companii

Bolnavii de cancer români cheltuiesc în jur de 30 mil.euro pentru tratatamentele în străinătate

Bolnavii de cancer români cheltuiesc în jur de 30...

Autor: Ioana David

03.02.2013, 07:15 533

În jur de trei-patru mii de români merg pentru tratament oncologic în state precum Turcia, Ger­ma­nia, Franţa, Austria sau Ungaria, unde preţul unui tratament este în jur de 10.000 - 15.000 de euro, potrivit datelor ZF.

În aceste condiţii, rezultă că bolnavii de cancer chel­tuiesc aproximativ 30 milioane de euro pentru tratament în străinătate (la care se adaugă costurile de deplasare şi alte cheltuieli).

Prima reţea de centre de oncologie private care apare în România este adusă de acţionarii Amethyst. Aceştia vor deschide în prima jumătate a acestui an un centru oncologic la Cluj, al doilea din reţea după cel din Bucureşti, potrivit unor informaţii care există în industria de profil.

Centrul din Otopeni, care se numeşte Centrul de Radioterapie Ame­thyst, are o capacitate de tra­ta­ment de aproximativ 120 de pacienţi pe lună, iar în prezent funcţionează la 60% din capacitate, au mai spus sursele citate. Unita­tea face parte dintr-o reţea de mai multe centre, trei dintre acestea fiind proiec­tate a se deschide în 2013.

Costul unui tratament în cadrul centrului se ridică în medie la 5.000 de euro (un tratament cu­prin­de 30-35 de şedinţe pentru fiecare pacient).

În Capitală funcţionează centrul OncoFort, parte a reţelei Gral Medical, afacere de familie controlată de Robert şi Georgeta Şerban.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO