Companii

Boiron: 13 mil. euro în România din medicamente homeopatice. Oscillococcinum, cel mai vândut medicament homeopatic, are la bază extract de ficat şi inimă de raţă sălbatică

Michele Boiron

Michele Boiron

Autor: Mirabela Tiron

05.10.2016, 19:00 9200

Michele Boiron, fiica fondatorului laboratoarelor Boiron: Deschiderea pacienţilor români spre abordarea medicală homeopatică este remarcabilă.

Francezii de la Boiron au ajuns la afaceri de 13 milioane de euro anul trecut în România şi estimează o creştere cu 10% a businessului, potrivit oficialilor companiei. Cel mai cunoscut medicament homeopatic din portofoliu, Oscillococcinum, cu indicaţii pentru stări gripale şi care are la bază extract de „anas barbariae, hepatis et cordis (latină) -  extract de ficat şi inimă de raţă sălbatică (leşească) -, generează 48% din vânzări.

„Filiala Boiron din România vinde în prezent mai mult de 20 de medicamente, printre care Oscillococ­cinum, medicament homeopatic distribuit în prezent în aproape 60 de ţări, Stodal, Sedatif  PC, Homeovox, Arnigel, Cocculine, la care se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supra­vegherea farmaciştilor“, a declarat Silvia Măinescu, director general al Boiron România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO