Companii

Bogdan Ion, EY: Ceea ce îi diferenţiază pe antreprenori este capacitatea lor de a se adapta şi creativitatea. Corporaţiile şi mai ales statele nu au această agilitate şi creativitate

Bogdan Ion, EY: Ceea ce îi diferenţiază pe...

Autor: Răzvan Botea

14.04.2021, 11:30 210

Horaţiu Ţepeş a fost desemnat de EY România antreprenorul anului 2020. Mihai Ivaşcu, proprietarul Modex, Sergiu Bazarciuc şi Iulian Nedea de la Simtel Team împreună cu Nicolae Şerban, Grup Şerban Holding au mai fost premiaţi de EY România.

„Antreprenorii au fost pro­vo­caţi de contextul pandemiei, unii dintre ei până la limita supravieţuirii afacerii. Alţii au văzut o oportunitate şi alţii au ales să pivoteze modelele de business. Ceea ce îi diferenţiază pe antreprenori este capacitatea lor de a se adapta şi creativitatea. Cor­po­ra­ţiile şi mai ales statele nu au această agilitate şi creativitate“, a spus Bog­dan Ion, country managing partner al EY România şi Moldova, în des­chiderea evenimentului EY Entre­preneur of The Year Romania 2021.

Proprietarul producătorului de acoperişuri  Bilka Steel din Braşov Horaţiu Ţepeş a fost desemnat de EY România „antreprenorul anului“ în cadrul galei Galei EY En­tre­­preneur of The Year Romania 2021. Antreprenorul român în vârstă de 41 de ani a fondat compania Bilka Steel în urmă cu 14 ani, companie care a ajuns liderul pieţei de aco­pe­rişuri din Romhânia. „Este un premiu al întregii echipe Bilka şi este un premiu al tuturor partenerilor noştri din ţară şi de peste hotare, unde am reuşit să ajungem cu pro­du­sele noastre. M-am înscris (în com­petiţie - n. red.) gândindu-mă să văd poveştile altor oameni, să văd alte busi­nessuri de succes“, a spus Ho­ra­ţiu Ţepeş în cadrul galei EY En­tre­preneur of The Year Romania 2021.

Reţeaua de distribuţie a Bilka numără peste 500 de businessuri locale, potrivit reprezentanţilor companiei. În total, în cei 14 ani de activitate compania a investit 50 mi­lioane de euro şi a ajuns la o cotă de 35% din piaţa acoperişurilor metalice.

În prezent, este cea mai mare companie antreprenorială din Braşov. În România programul EY Entrepreneur of The Year s-a lansat în 2014 şi acum este la a cincea ediţie.

„Am continuat tradiţia începută în 2014 când am lansat Entrepreneur of The Year în România. Ne bu­curăm că avem România în această comp­etiţie, pe care noi o considerăm cea mai prestigioasă competiţie de an­tre­prenori la nivel mondial“, a spus Bogdan Ion în cadrul evenimentului.

39 de antreprenori au participat la competiţia din România, iar câştigătorul va participa la Gala Mondială Entrepreneur of The Year, care, tradiţional, avea loc în anii anteriori la Monte Carlo. Anul acesta însă va fi transmisă online din studiourile CNBC de la Londra.

„Ei însumează aproape jumătate de miliard de euro cifră de afaceri, angajează mai mult de 5.000 de oameni şi activează în mai mult de 15 sectoare de activitate. Cele 39 de companii includ companii deja consacrate, dar şi companii la început de drum“, a mai spus Bogdan Ion.

În cadrul galei celei de a-5-a ediţii a EY Entrepreneur Of The Year România, Mihai Ivaşcu, fondator al Modex, a primit titlul EY Emerging Entrepreneur Of The Year In Technology, iar premiul de excelenţă acordat unei afaceri de familie de succes a fost câştigat de familia Şer­ban, care conduce Group Şerban Holding. Fondată în 2017, Modex este prezentă în patru ţări la nivel global şi are birouri deschise la Bucureşti, Londra, Silicon Valley şi Washing­ton. Grupul Şerban Holding ope­rea­ză în prezent şase companii, are peste 400 de angajaţi şi deţine peste 12.500 ha de teren cultivate.

Premiul Social Responsibility in the context of Covid-19 (Responsabilitate socială în perioada Covid-19) i-a fost acordat lui Iulian Nedea, Simtel, iar premiul pentru cea mai de succes transformarea în timpul pandemiei i-a revenit lui Mihai Filip, proprietarul Techtex, companie din industria textilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO