Companii

Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei: Măsurile de sprijin au fost un efort imens pentru România, dar au ajutat considerabil actorii economici. Pe planul doi, pentru 2021, a rămas restructurarea marilor companii de stat cu pierderi

Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului...

Autor: Alexandra Matei

03.02.2021, 12:08 361

♦Câteva companii mari de stat care au suferit pierderi pe fondul pandemiei şi care necesită restructurare în 2021 sunt Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, CFR Marfă şi TAROM.

În urma pandemiei, actorii economici din România au avut de suferit pierderi financiare considerabile, însă măsurile de sprijin implementate în întreaga Uniune Europeană şi, implicit, în România, au venit în ajutorul acestora. Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei, consideră că anul trecut România s-a mişcat într-un mod eficient şi similar cu alte ţări europene în vederea adoptării acestor măsuri, urmând ca în 2021 accentul să fie pus pe restructurarea marilor companii de stat care au avut pierderi.

„Ajutorul de stat a reprezentat un efort imens pentru România, pentru că a trebuit să adopte, la fel ca tot restul Europei, măsuri de sprijin fără precedent pentru actorii economici. România s-a mişcat similar cu alte ţări europene. Ce a rămas pe planul doi anul trecut a fost partea de restructurare a marilor companii de stat cu pierderi. În acest an avem de implementat în continuare măsurile de sprijin din fonduri naţionale şi, mai nou, şi din fonduri europene, iar regulile pentru măsurile speciale au fost extinse până la finalul anului 2021. În acelaşi timp, va trebui să ne întoarcem la subiectul marilor companii de stat care trebuie reorganizate”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Printre companiile mari de stat care au fost afectate de pandemie şi care necesită o restructurare, menţionate de acesta, se numără Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, CFR Marfă şi TAROM.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO