Companii

Boc: Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuate de Rompetrol în afara legii

Boc: Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuate de Rompetrol în afara legii
01.10.2010, 11:16 25

Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuatede Rompetrol în afara actelor normative în vigoare şi va recuperaîn justiţie sumele de bani restante, a declarat, vineri, premierulEmil Boc, citat de Mediafax Business.

"Statul român va contesta în instanţă toate acţiunile efectuatede Rompetrol care sunt în afara actelor normative în vigoare înRomânia şi vom recupera în instanţă aceste sume de bani", a spusBoc, întrebat de jurnalişti cu ce va înlocui banii pe care statultrebuia să îi primească de la Rompetrol.

Statul a reintrat în acţionariatul Rompetrol Rafinare (RRC), cuo participaţie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei înacţiuni a unor obligaţiuni pe care compania, controlată deKazMunaiGaz, nu le-a răscumpărat până joi, termenul limită,potrivit unui comunicat transmis de companie.

KazMunaiGaz a decis, joi, în AGA, să convertească în acţiuniobligaţiunile emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-arăscumpărat de la stat, potrivit unui raport al Rompetrol Rafinaretransmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO