Companii

BMW Seria 5 Gran Turismo vine pe piata locala in T4

BMW Seria 5 Gran Turismo vine pe piata locala in T4
16.02.2009, 00:00 25

BMW Group Romania, reprezentantul constructorului german pe piata locala, va lansa noul crossover Seria 5 Gran Turismo (foto) in ultima parte a acestui an, dupa ce a fost prezentat sub forma de concept la finele saptamanii trecute, in timp ce versiunea finala va fi prezentata in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din toamna acestui an.
Pretul oficial al noului model va fi comunicat in partea a doua a acestui an si cel mai probabil va fi cuprins intre 45.000 si 90.000 de euro.
"Seria 5 Gran Turismo va fi disponibil pe piata europeana, inclusiv pe cea romaneasca in ultima parte a acestui an. Platforma noului model permite instalarea atat a motorizarilor conventionale, diesel si pe benzina, cat si una hibrida", a declarat pentru ZF Matthias Kienz, Product Manager pentru divizia de limuzine in cadrul BMW Group.
Spre deosebire de Mercedes-Benz CLS, primul coupe cu patru usi din segmentul premium european, Seria 5 Gran Turismo prezinta atat elemente similare cu ale unui coupe, precum portierele fara cadru pentru geamuri, cat si detalii specifice unui crossover. Partea din spate a masinii a preluat designul de la SUV-ul sport X6 si ideea de portbagaj cu dubla deschidere de la Skoda Superb, sistem care a fost imbunatatit.
La interior noul model ofera pasagerilor un spatiu similar cu cel din noua Seria 7, in timp ce portbagajul poate fi extins prin culisarea scaunelor spate de la 430 de litri la peste 500 de litri. Gama motorizarilor disponibile nu a fost comunicata, dar este foarte probabil ca aceasta sa fie alcatuita din propulsoarele disponibile pe Seria 7 si X5.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO