Companii

Blue Air pariază pe o aeronavă nouă Boeing 737-8: Este pilonul principal al strategiei de reînnoire a flotei şi de asigurare a competitivităţii

Blue Air pariază pe o aeronavă nouă Boeing 737-8: Este...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.03.2021, 12:36 556

Compania aeriană locală Blue Air va inaugura pe 1 aprilie 2021 prima aeronavă Boeing 737-8 MAX din România, potrivit unei invitaţii de presă. Este primul avion de acest tip care operează zboruri comerciale în România.

„Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generaţie care asigură emisii de carbon şi de zgomot semnificativ reduse şi un grad de confort excepţional şi reprezintă pilonul principal al strategiei Blue Air de reînnoire a flotei şi de asigurare a competitivităţii sale pe termen lung”, se arată în invitaţie.

Aeronava este înmatriculată YR-MXA şi va avea pe 1 aprilie 2021 prima aterizare în Bucureşti, pe aeroportul Otopeni.

„Vom avea primul nostru avion nou-nouţ. Aşteptăm încă cel puţin trei avioane anul acesta. Între timp, vom renunţa la aeronavele clasice, deci vom avea o flotă nouă, new-generation”, spunea Oana Petrescu, directorul general Blue Air, săptămână trecută, în cadrul Galei Business Magazin Women in power.

În plus, Blue Air are şi destinaţii noi în pregătire, după ce şi-a regândit reţeaua de aeroporturi de destinaţie şi parteneriatele cu agenţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO