Companii

Blue Air îşi extinde operaţiunile pe piaţa din Italia şi ajunge la o reţea de opt destinaţii interne operate din Torino

Blue Air îşi extinde operaţiunile pe piaţa din Italia...

Autor: Roxana Rosu

11.08.2020, 10:14 240

Blue Air îşi extinde operaţiunile pe piaţa din Italia, alocând o aeronavă suplimentară bazei sale din Torino începând cu septembrie 2020, şi va introduce trei noi rute, acoperind opt destinaţii interne cu plecare din Torino.

Astfel, operatorul român va acoperi opt rute interne de la Torino, spre Catania, Lamezia Terme, Bari, Cagliari, Napoli, Alghero şi Trapani.

De asemenea, Blue Air va relua cursele pe ruta Bacau-Torino începand cu data de 1 octombrie, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare efectuate la Aeroportul Internaţional Bacău.

„Suntem bucuroşi să anunţăm extinderea operaţiunilor noastre din Torino, pentru a oferi o conectivitate din ce în ce mai bună între regiunile cheie din Italia. Incepand din 2015, Blue Air a investit continuu pe piaţa din Torino, realizând o creştere durabilă a bazei sale de clienţi şi a expertizei locale. Alocând două aeronave la baza noastră din Torino, vom introduce noi rute şi vom suplimenta orarul de zbor către cele mai căutate destinaţii din Italia. Italia este o piaţă esentială pentru noi, iar Blue Air îşi reafirmă angajamentul faţă de călătorii italieni, adaptându-se rapid la cererea în creştere pentru conectivitate internă şi oferind servicii de cea mai bună calitate la preţuri scazute. Totodată, răspundem cererii mari de conexiune regională intre Moldova şi Nordul Italiei prin reintroducerea rutei Bacău -Torino de la 1 octombrie”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Compania operează avioane tip Boeing 737.

În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri.  

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, cu 4,5 mi­lioane de pasageri trans­portaţi în 2019, a solicitat recent gu­vernului acce­lerarea procesului în vederea acor­dării unui împrumut care să ajute com­pania să de­pă­şeas­că difi­cul­tăţile finan­cia­re generate de pande­mie. 

 În luna aprilie 2020, guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 300 de milioane de lei pentru Blue Air, în scopul acoperirii pierderilor directe generate de pandemie, compania urmând să ramburseze banii în maximum şase ani, dar fondurile nu au fost încă atribuite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO