Companii

Blue Air, după ce Senatul a respins ajutorul de stat de 300 mil. lei pentru redresarea companiei: România va pierde un contributor important la bugetul de stat, mii de locuri de înaltă calificare şi un pilon important al industriei aviatice româneşti

Oana Petrescu, directorul general Blue Air

Oana Petrescu, directorul general Blue Air

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.10.2020, 13:24 2527

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu acţionariat român, a transmis o reacţie ca urmare a deciziei Senatului României de a nu mai acorda împrumutul de 300 de milioane de lei pentru redresarea companiei.

„România va pierde un contributor important la bugetul de stat, mii de locuri de înaltă calificare şi un pilon important al industriei aviatice româneşti. În măsura în care Blue Air ar dispărea, piaţa lăsată liberă de Blue Air nu va fi ocupată de către Tarom, ea însăşi în dificultate, ci de către principalul nostru competitor. Această companie, în ultimele luni, a preluat deja, fără niciun cost, multe din rutele dezvoltate cu investiţii masive în ultimii ani de către Blue Air şi a ajuns să deservească, în septembrie 2020, peste 60% din piaţa de transport aerian din România”, spune Oana Petrescu, directorul general Blue Air, într-o scrisoare deschisă adresată Senatului României.

Ea continuă spunând că, în această situaţie, competitorii vor angaja piloţi, însoţitori de bord, ingineri şi tehnicieni care nu vor plăti decât parţial taxe în România, ceea ce ar fi un dezavantaj pentru economia locală.

„Sper că nu asta vă doriţi şi că decizia dumneavoastră, aproape unanimă, este o uriaşă neînţelegere”, mai spune Oana Petrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO