Companii

Blue Air a devansat Tarom la traficul aerian: a transportat 3,6 milioane de pasageri anul trecut, în creştere cu circa 80%

Blue Air a devansat Tarom la traficul aerian: a...

Autor: Mirabela Tiron

09.01.2017, 00:06 563
Compania aeriană low-cost Blue Air, controlată de antreprenori români, spune că a transportat anul trecut 3,59 de milioane de pasageri pe rutele pe care le operează, faţă de 2 milioane de persoane în 2015, trafic ce duce compania pe locul doi în topul celor mai mari jucători de pe piaţa locală, poziţie ocupată anterior de compania de stat Tarom.
 
Blue Air a ajuns anul trecut la o cotă de 22% din piaţă, potrivit calculelor ZF ce iau în considerare un trafic total de 16 milioane de pasageri pe piaţa locală, în timp ce liderul pieţei Wizz Air are o cotă de 34%.
 
Transportatorul de stat nu a anunţat încă numărul de pasageri pe anul trecut, dar „ambiţia“ companiei era de-a ajunge la doar 2,5 milioane de pasageri în 2016, o creştere cu doar 6% a traficului, după cum arăta bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO