Companii

Blidar a luat o scrisoare de garanţie de la Eximbank pentru contractul cu Brazilia

Blidar a luat o scrisoare de garanţie de la Eximbank pentru contractul cu Brazilia

Autor: Mirabela Tiron

22.02.2012, 00:02 249

Omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre cei mai importanţi industriaşi români, care controlează Astra Vagoane Călători, spune că pentru a câştiga un contract de 100 mil. euro în Brazilia a avut nevoie de o scrisoare de garanţie bancară, pe care a obţinut-o de la Eximbank.

"Am fost la patru, cinci bănci locale şi niciuna nu mi-a dat această scrisoare ce acoperea 30% din valoarea contractului. Condiţiile impuse de aceste bănci, pe care nu vreau să le numesc, erau imposibil de îndeplinit, în schimb la Eximbank am găsit ajutorul de care aveam nevoie", a declarat Valer Blidar.

Omul de afaceri a precizat că dacă nu primea la timp această scrisoare de garanţie (două săptămâni), solicitată de compania din Brazilia care a organizat licitaţia pentru achiziţia de vagoane, nu ar fi reuşit să câştige acest contract.

Astra Vagoane Călători, compania care va livra în următorii doi ani şi jumătate 100 de vagoane de călători în Brazilia, a finalizat 2010 cu afaceri de 45 mil. euro şi un profit de 13 mil. euro.

  • Mai citiţi şi

Valer Blidar va livra vagoane în Brazilia pentru 100 mil. euro. "Pieţele europene s-au prăbuşit"

În biroul "regelui vagoanelor" Valer Blidar de la Banca Feroviara: Mobilă din lemn de păr african fabricată în Dubai şi covoare turceşti - GALERIE FOTO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO