Companii

Bistriţa Retail Park, dezvoltat de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, se deschide în mai după investiţii de 9 mil.euro

Bistriţa Retail Park, dezvoltat de omul de afaceri...

Autor: Roxana Rosu

27.03.2018, 11:13 1161

Bistriţa Retail Park, proiect dezvoltat de Element Development, se va deschide în luna mai, galeria comercială urmând să includă magazine precum Carrefour Market, retailerul danez de mobilă şi accesorii JYSK,  Help Net, Lems, Decathlon, Dinoland, Metropolis, Noodle Pack şi Salad Box, în urma unei investiţii de 9 milioane euro.

”Proiectul se prefigurează drept un parc de retail cu articole sportive, mobilă,  produse pentru casă şi servicii pentru familie, ancorat de o unitate Carrefour Market şi un food court. Zona unde construim noi se transformă în noul pol comercial al oraşului. Aici funcţionează piaţa agro-alimentară, precum şi magazinele Selgros, Altex şi Penny”, declară Ionuţ Bordei, CEO, Element Development.

Dezvoltarea imobiliara presupune o investiţie de 9 milioane euro pentru o galerie comercială de 7.850 mp, construită pe Calea Moldovei 13. Antreprenorul general al proiectului este compania locală de construcţii Campeador, iar project manager pentru supervizarea lucrărilor de construcţie este Vitalis.

Compania care se ocupă de procesul de închiriere este CBRE România. Proiectul este finanţat de Garanti Bank cu 4,5 milioane EUR.

Element Development a fost înfiinţată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu. În perioada 1997-2007 el a dezvoltat firma de consultanţă Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis. După această tranzacţie s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară prin achiziţia de terenuri, construcţia şi vânzarea proiectelor.

 Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafaţă de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Pţa. Victoriei şi care în 2012 a fost vândută către fondul de investiţii Zeus Capital. Începând cu 2017, Ionuţ Dumitrescu s-a ascoiat cu fondatorii One United pentru o nouă divizie de birouri, One Office.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO