Companii

Biochem din Constanţa: Există temeri la fermieri şi sunt justificate legate de scumpirea inputurilor, a îngrăşămintelor în special. La seminţe şi pesticide creşterile sunt mai mici

Biochem din Constanţa: Există temeri la fermieri şi...

Autor: Mirabela Tiron

12.01.2022, 17:15 213

Inginerul agronom Constantin Chimişliu, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991 şi care conduce compania Biochem din Constanţa, ce distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte, spune că există temeri în rândul fermierilor legate de creşterea preţurilor la inputuri, în special la îngrăşăminte.

„Este nevoie de investiţii ca să creşti. Există temeri la fermieri şi sunt justificate legate de scumpirea inputurilor, preţul la îngrăşăminte a crescut foarte mult, seminţele şi pesticidele au  creşteri mai mici cu 2-3%. Creşteri vedem şi în preţul combustibilului. Nu poţi să laşi culturile fără să foloseşti tehnologii moderne. Eu sper să avem un an mai bun, avem condiţii bune agro meteo, rezerva de apă la sol a crescut. Fermierii stau şi aşteaptă să vadă cum ies în primăvară“, a spus pentru ZF Constantin Chimişliu, proprietarul distribuitorului Biochem din Constanţa.

Preţul îngrăşămintelor româneşti ar fi printre cele mai ridicate din Europa dacă asupra produsului final ar fi transferate complet costurile materiei prime principale (respectiv costul gazelor naturale) şi este imposibil ca fermierii români să accepte aceste preţuri, afirma la finalul anului trecut Harri Kiiski, CEO al celui mai important producător de îngrăşăminte Azomureş, când anunţa că producătorul opreşte producţia ca urmare a creşterii costurilor cu gazelle naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO