Companii

Bilanţul traderilor străini: afaceri de 2,1 mld. euro pentru top 5, cu pierderi de 12 mil. euro

Bilanţul traderilor străini: afaceri de 2,1 mld. euro...

Autor: Roana Rotaru

07.06.2016, 00:07 688

Cei mai mari cinci jucători de pe piaţa comerţului cu cereale au avut afaceri cumulate de peste 2,1 miliarde de euro, cu 4,5% mai mult decât în anul precedent, când veniturile lor totale erau de 2,05 miliarde de euro.

Cu toate acestea, per total (însumând profitul şi pier­de­rile celor 5 jucători), companiile au raportat pierderi de peste 12 mil. euro la Ministerul Finanţelor, într-un an în care seceta, declinul preţurilor la cereale şi scăderea ce­rerii pe piaţa internaţională au dat bătăi de cap în­tregului sector.

Compania americană Archer Daniels Midland (ADM) rămâne şi în acest an lider de piaţă în ceea ce pri­veşte comerţul cu cereale cu o cifră de afaceri de 530 mil. euro, cu 3,4% mai mult faţă de anul precedent. După un an 2014 în care profitul companiei era de peste 11 mil. euro, în 2015 ADM România a înregistrat o pierdere de 2,6 mil. euro şi a renunţat la 10 angajaţi. Tot pe pierderi a terminat şi Cargill, care a raportat un rezultat negativ de 18 mil. euro, după o pierdere şi mai mare, de 19 mil. euro, în anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO