Companii

Bilanţul schimburilor comerciale româno-germane îşi revine: Exporturi de 4,5 mld. euro în T1/2021, plus 3,6% şi importuri de 3,8 mld. euro, cu 0,9% mai mari faţă de T1/2020

Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România

Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România

Autor: Cristina Bellu

18.05.2021, 15:51 155

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania şi România şi-a revenit uşor în primele trei luni ale anului, astfel că exporturile germane către România au ajuns la 4,5 mld. euro, în creştere cu 3,6% faţă de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au atins valoarea de 3,8 mld. euro, plus 0,9%, arată estimările făcute de oficialii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), citând cele mai recente date publicate de Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

„Suntem încrezători că redresarea relaţiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua şi vom putea ajunge la nivelul din 2019 până la sfârşitul anului. Măsurile de relaxare şi campaniile de vaccinare din multe ţări europene îşi arată deja efectele”, subliniază Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

Cu un volum de 8,3 mld. euro, România ocupă locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în T1/2021. Anul trecut, România s-a clasat pe locul 20, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 mld. euro.

„În ceea ce priveşte o tematică foarte actuală, şi anume re/nearshoring, pe fondul consolidării rezilienţei lanţurilor de aprovizionare în contextul pandemiei vedem oportunităţi bune pentru România. Acest subiect este intens dezbătut şi la nivel european în acest moment şi sperăm că România se va implica activ”, a adăugat Metz.

AHK România s-a poziţionat deja strategic cu platforma sa b2b Marketplace România, www.marketplaceromania.ro, şi îşi va extinde activităţile.

Iniţiativa desfăşoară activităţi pe tot parcursul anului pentru a spori exporturile companiilor româneşti către Germania şi oferă căutări ţintite de parteneri de afaceri potriviţi.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO