Bănci și Asigurări

Cum s-au descurcat din punct de vedere economic principalele şapte companii din subordinea Ministerului Transporturilor în perioada 2013-2015

Cum s-au descurcat din punct de vedere economic...

Autor: Andreea Neferu

03.05.2015, 14:39 394

Cu aproape 56.000 de angajaţi, companiile din subordinea Ministerului Transporturilor s-au apropiat în 2014 de profituri cumulate de 650 mil. lei, după ce cu un an în urmă raportaseră pierderi totale de 460 mil. lei.

Astfel, dintre companiile majore din subordinea Minis­terului Transpor­turilor, cea mai mare parte au intrat anul trecut pe profit, după mai mulţi ani în care au adunat pierderi cumulate de mai multe sute de milioane de euro.

„Surpriza“ vine din partea CFR Călători şi CFR Marfă, care deşi au fost pe minus în ultimii ani, în 2014 au ajuns să înregistreze profit de 69, respectiv 0,9 milioane de lei, potrivit datelor transmise de Ministerul Transporturilor. Pe de altă parte, Tarom, care a acumulat pierderi de 1 miliard de lei în perioada de criză, a încheiat anul precedent cu un nou minus, de 119 milioane de lei, în scădere cu doar 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 se aşteaptă să rămână în continuare pe pierderi. De altfel, şi ministrul transporturilor Ioan Rus spunea recent că Tarom este singura companie din portofoliul ministerului care are „probleme mari“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO