Companii

Biblioteca Naţională ar putea avea un restaurant şi o cafenea în sediul de pe Bulevardul Unirii

Biblioteca Naţională ar putea avea un restaurant şi o...

Autor: Alice Draghici

08.01.2016, 00:00 453
Ministerul Culturii cere aprobarea guvernului pentru a închiria spaţii în interiorul clădirii de pe Bulevardul Unirii, unde îşi desfăşoara activitatea atât ministerul, cât şi Biblioteca Naţională, spaţii în care vor fi amenajate un restaurant pentru angajaţi şi vizitatori, dar şi o cafenea. „Este vorba despre două hotărâri de guvern pe care le iniţiem, una este pentru aprobarea închirierii unui spaţiu în interiorul părţii care este a Ministerului Culturii şi aici vrem să facem o cafenea, un spaţiu de sociabilitate pentru angajaţii ministerului pentru oamenii care vin din exterior să discute“, a declarat ministrul culturii Vlad Alexandrescu, precizând că există şi o a doua hotărâre de guvern propusă pentru partajarea unui spaţiu care a rămas în proprietate indiviză între Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională, la cel mai jos nivel al clădirii.
 
De asemenea şi sala de spectacole culturale a ministerului se doreşte a fi dată spre închiriere. Potrivit legislaţiei în vigoare, în cazul în care guvernul ar aproba închirierea acestor spaţii, 50 la sută din câştiguri ar ajunge la bugetul statului şi 50 la sută ar rămâne la minister, astfel că, din aceşti bani, ministrul culturii doreşte să acopere cheltuielile de întreţinere a clădirii. După obţinerea acordului guvernului, Ministerul Culturii va iniţia licitaţii pentru închirierea spaţiilor disponibile în clădire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO