Companii

BestJobs: Poziţiile de management disponibile pe piaţă s-au redus cu 23% în trimestrul trei; cele mai multe joburi sunt pentru angajaţi din birouri

BestJobs: Poziţiile de management disponibile pe piaţă...

Autor: Roxana Rosu

12.10.2020, 11:39 244

Companiile au continuat procesele de recrutare în ultimele luni, în ciuda dificultăţilor generate de pandemie, dar cele mai multe joburi sunt pentru muncitori şi angajaţi în birouri, în timp ce numărul de poziţii disponibile pe zona de management este în scădere faţă de perioada similară a anului trecut.

Astfel, potrivit datelor platformei BestJobs, din totalul locurilor de muncă scoase la concurs în iulie-septembrie, 27% au fost joburi din categoria blue collar (lucrători), 55% au fost din categoria white collar (angajaţi birouri) şi 18% au fost gold (poziţii de management/coordonare). În comparaţie cu anul trecut, numărul de joburi dedicate poziţiilor de management şi coordonare a scăzut cu 23%, evoluţie echilibrată de creşteri la nivelul joburilor de tip blue şi white collar.

În total, numărul companiilor care au deschis poziţii a crescut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce numărul total de locuri de muncă scoase la concurs în trimestrul trei a fost la un nivel similar, de aproximativ 80.000 de joburi.

Chiar dacă pandemia a modificat într-o mare măsură întreg procesul de recrutare, angajatorii au continuat să fie activi în contactarea candidaţilor, iar în trimestrul al treilea volumul total al contactărilor directe a crescut cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 În acelaşi timp, şi interesul angajaţilor în ceea ce priveşte căutarea unui un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor a crescut. În trimestrul trei din „anul pandemic”,  numărul total de aplicări pentru joburi noi a fost cu 65% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO