Companii

BestJobs: Mai mult de jumătate dintre angajaţii români spun că au planuri concrete de concediu, iar 42% preferă să şi-l petreacă în ţară; o treime dintre românii vor să cheltuiască mai mult decât anul trecut

BestJobs: Mai mult de jumătate dintre angajaţii români...

Autor: Roxana Rosu

13.07.2021, 10:48 84

Un pic peste jumătate dintre angajaţii români (54%) spun că şi-au făcut deja planuri concrete de concediu, majoritatea în ţară, în timp ce 15% declară că nu îşi vor lua vacanţă în această vară, potrivit unui sondaj BestJobs.

Dintre cei care vor avea concediu, 42% preferă să şi-l petreacă în ţară, 18% au de gând să îşi împartă zilele libere între vizitarea ţării şi destinaţii externe, iar 12% îşi plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în afara ţării. Circa 11% vor rămâne în oraşul în care locuiesc.

Aproape şase din zece angajaţi (57%) declară că s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar dintre aceştia, 30% declară că au făcut acest pas doar pentru a fi eligibili să ajungă la destinaţia de vacanţă dorită, ceilalţi 70% spunând că s-ar fi vaccinat oricum.

Jumătate dintre românii care au participat la sondaj declară că nu mai au nicio grijă referitoare la eventualele riscuri la care se expun în concediu. În schimb, 28% se tem că oamenii s-au relaxat prea mult şi nu mai respectă măsurile de igienă şi distanţare socială. Alţi 19% sunt îngrijoraţi cu privire la venirea unui nou val al epidemiei şi, implicit, de impunerea unor noi restricţii care ar putea da peste cap planurile de vacanţă. 

În ceea ce priveşte bugetul alocat vacanţei,  o treime dintre ei spun că au de gând să cheltuiască mai mult decât anul trecut, în timp ce 22% nu vor avea cheltuieli din cauza lipsei planurilor, iar 16% vor să aloce sume mai mici decât în 2020.

Doar 10% dintre respondenţi au de gând să îşi rezerve pentru concediu mai mult de 15 zile legate, în timp ce 41% îşi vor lua mai puţin de 10 zile consecutive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO