Companii

BestJobs: Circa 60% din angajaţi vor să continue să lucreze într-un sistem hibrid şi după pandemie. Mai mult de jumătate spun că le lipsesc totuşi colegii şi că muncesc mai mult de 8 ore pe zi

BestJobs: Circa 60% din angajaţi vor să continue să...

Autor: Roxana Rosu

10.02.2021, 10:26 143

Circa 60% din totalul angajaţilor care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că şi-ar dori să continue să lucreze o parte din timp de acasă şi după ce va trece pandemia, iar dacă ar putea să-şi aleagă programul 23% dintre aceştia ar vrea să lucreze remote cel puţin 1-2 zile pe săptămână.

În acelaşi timp, 12% ar vrea să meargă la birou doar 4 zile pe lună.

Înainte de pandemie, sondajele arătau că circa 80% dintre angajaţi lucrau de la birou, iar dintre aceştia 61% exclusiv de la birou, iar 20% cea mai mare parte a timpului de la birou.

Dar, după ce au experimentat şi varianta remote, aceştia au constatat că nu mai pierd timp cu deplasarea zilnică (69%) şi şi-au redus semnificativ şi cheltuielile legate de transport, masă de prânz, haine (51%).

Însă beneficiul principal, pe care majoritatea respondenţilor (56%) l-au resimţit lucrând de acasă, este că s-au putut proteja mai bine de Covid-19.

În plus, programul flexibil le-a permis celor mai mulţi dintre intervievaţi să petreacă mai mult timp cu familia (45%), să-şi gestioneze mai bine timpul (36%), să fie mai productivi (28%) şi mai puţin stresaţi (19%).

Totuşi, mai bine de jumătate (56%) dintre angajaţi recunosc faptul că le lipseşte interacţiunea zilnică cu colegii şi, chiar dacă lucrează de acasă, 52% spun că ajung să aloce mai mult de opt ore pe zi activităţii profesionale şi că le este dificil să delimiteze viaţa profesională de cea personală (43%), mai ales că sunt adesea întrerupţi de copii, animale de companie sau au probleme cu conexiunea la internet (39%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO