Companii

BestJobs: Aproape 30.000 de joburi noi în luna aprilie. Cele mai multe joburi au fost în IT, vânzări şi financiar. Numărul de joburi remote s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

BestJobs: Aproape 30.000 de joburi noi în luna aprilie....

Autor: Roxana Rosu

05.05.2021, 11:49 646

Aproape 30.000 de joburi noi au fost postate de angajatori în luna aprilie, în creştere cu 17% faţă de luna martie şi cu peste 40% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când piaţa muncii era în plină schimbare şi adaptare pe fondul epidemiei de coronavirus, arată un sondaj BestJobs.

Numărul de joburi remote (work from home) rămâne pe un trend ascendent, în luna aprilie fiind înregistrată o creştere de peste 50% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Din totalul locurilor de muncă activate în luna aprilie, 41% au fost din categoria white collar, 36% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 23% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe. Cele mai multe joburi noi au fost în domenii precum IT, vânzări, financiar, inginerie şi construcţii.

În ceea ce priveşte candidaţii, cei mai activi în căutarea unui loc de muncă în luna aprilie au fost cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (35%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (16%).

În luna aprilie,  candidaţii români au aplicat cel mai mult la joburi din domenii precum vânzări, financiar, IT, Administrativ & Logistică, Inginerie şi Construcţii, Marketing şi BPO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO