Companii

BERD ar putea acorda un împrumut de peste 33 milioane lei companiei Apaserv Satu Mare

Autor: Mediafax

28.03.2012, 17:37 104

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea acorda un împrumut de 33,2 milioane de lei (7,8 milioane de euro) companiei Apaserv Satu Mare pentru îmbunătăţiri la infrastructura de apă şi canalizare din judeţul Satu Mare.

Împrumutul de la BERD ar reprezenta o cofinanţare în cadrul unui program investiţional regional de 126,4 milioane de euro, susţinut cu un grant semnificativ de către UE, dar şi de Guvern şi de autorităţile locale, se arată într-un comunicat al BERD.

Proiectul va permite Apaserv să reabiliteze şi să extindă reţeaua din judeţul Satu Mare, dar şi să îmbunătăţească serviciile de apă şi canalizare din şapte comunităţi locale: Satu Mare, Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad, Livada, Ardud şi Căpleni.

Investiţiile vizează reducerea semnificativă a pierderilor de apă din reţea, optimizarea costurilor operaţionale şi extinderea aprovizionării cu apă şi serviciilor de canalizre în judeţul Satu Mare, conform directivlor UE, se arată în comunicat.

Împrumutul analizat de BERD face parte dintr-un program de 200 de milioane de euro al băncii pentru acordarea de cofinanţări la proiecte pentru infrastructura de apă şi canalizare din România, alături de fonduri europene de coeziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO