Companii

Belgienii de la Bockhold pun la bătaie jumătate de milion de lei pentru a cumpăra restul de acţiunile Martens Galaţi şi opresc producţia fabricii

Belgienii de la Bockhold pun la bătaie jumătate de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.03.2023, 17:48 2118

Bockhold NV Belgia, fond care deţine peste 97,75 din acţiunile producătorului de bere Martens Galaţi, vrea să cumpere restul de acţiuni deţinute în cadrul companiei şi a depus o ofertă publică de cumpărare, conform unui document de pe bursă. Documentul de ofertă publică de cumpărare a acţiunilor Martens a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. De asemenea, compania a anunţat anterior şi că opreşte producţia, urmând să se axeze pe dezvoltarea activităţii de vânzare a produselor din bere. 

'"Societatea va desfiinţa locurile de muncă din departamentul producţie", se arată într-un document de pe bursă. Compania avea în medie 75 de angajaţi în 2021. 

Obiectul ofertei de cumpărare este format din 301.526 de acţiuni, reprezentând 2,2803% din capitalul social. Valoarea nominală este de 0,12  lei/acţiune, cu un preţ de cumpărare de 1,63 de lei/acţiune. Oferta se va derula în perioada 13.03-24.03. 2023. Intermediarul ofertei este SSIF Goldring SA.

Bockhold NV Belgia ar putea deveni astfel acţionar unic al producătorului de bere din Galaţi, deşi are deja procentul necesar pentru delistarea companiei, procent stabilit la 95%.

Martes are o capitalizare de 23,8 milioane de lei.  Acţiunile companiei s-au tranzacţionat astăzi la 1,8 lei/acţiune faţă de 2 lei/acţiune în urmă cu un an.

Fabrica de bere din Galaţi a fost fondată în anul 1978, iar în 1998, Martens Brouwerij a preluat pachetul majoritar de acţiuni al fabricii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO