Companii

Pe ce se bazează agricultura românească: 42% din companiile înregistrate au activităţi de cultivare a cerealelor. „Să cultivi cereale este facil, iar statul sprijină această activitate prin subvenţii. Să faci procesare necesită cunoştinţe ample“.

Pe ce se bazează agricultura românească: 42% din...

Autor: Florentina Niţu

12.03.2020, 17:00 197

România, caracterizată drept grânarul Europei datorită producţiilor record de cereale din perioada comunistă, este astăzi o ţară preponderent cerealieră, având în vedere că aproape jumătate din companiile din agrobusiness au activităţi de cultivare a cerealelor. Dintr-un număr de 20.358 de companii din sectorul agricol, 8.537 sunt producătoare de cereale, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a firmelor.

„Tehnologiile de cultură sunt complet mecanizabile şi presupun mai puţină forţă de muncă manuală, nu implică investiţii suplimentare în construcţii speciale, fermierii s-au specializat pe câteva culturi şi au deprinderile necesare, produsele obţinute sunt mai puţin perisabile, iar valorificarea producţiei este mai rapidă şi economic, nu este de neglijat“, a explicat Costică Ciontu, decanul Facultăţii de agri­cultură, din cadrul USAMV Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO