Companii

BauMax la Constanţa, a patra deschidere din acest an

Autor: Cristi Moga

28.11.2010, 23:05 288

Retailerul austriac de produse de bricolaj BauMax, cu afaceri de110 milioane de euro în 2009, va deschide marţi la Constanţa celde-al patrulea magazin din acest an, după proiectele finalizate înBucureşti (Sun Plaza), Piteşti şi Timişoara.

Reţeaua companiei va ajunge astfel la 13 magazine, ca urmare aunei investiţii estimate la circa 10 milioane de euro la Constanţa,într-un magazin care va avea o suprafaţă comercială de 12.000 demetri pătraţi şi 100 de angajaţi.

Pe piaţa din Constanţa retailerul austriac va concura cu nemţiide la Praktiker, francezii de la Bricostore, dar şi cu reţeaualocală Dedeman, singurii trei operatori cu prezenţă naţională careau magazine de bricolaj operaţionale în principalul port românescla Marea Neagră.

Dintre reţelele străine prezente pe piaţa locală de bricolaj,BauMax a avut cele mai multe inaugurări în acest an, investiţiiletotale în extindere putând fi estimate la 50 de milioane deeuro.

BauMax este o afacere de familie pornită în Austria care anultrecut a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro. Retailerul aatacat piaţa românească în 2006, când a anunţat planuri deexpansiune până la 25 de magazine în decurs de şase ani şi o ţintăde 40 de unităţi pe termen lung. Retailul de bricolaj este unadintre cele mai competitive pieţe, cu opt jucători mari care îşiîmpart vânzări de circa 2 mld. euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO