Companii

Bătălia pentru consumatorul casnic de energie se înteţeşte: Enel plusează cu un abonament care aduce economii de 8%

De la începutul anului, mai multe companii şi-au anunţat planurile de a intra pe segmentul consumatorilor casnici de energie, printre cele mai vizibile fiind şi RCS & RDS sau Tinmar.

De la începutul anului, mai multe companii şi-au anunţat planurile de a intra pe segmentul consumatorilor casnici de energie, printre cele mai vizibile fiind şi RCS & RDS sau Tinmar.

Autor: Roxana Petrescu

26.07.2016, 00:03 837

Ieşirea din zona reglementată a 9 milioane de puncte de consum, cât reprezintă populaţia, potrivit celor mai recente date ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), formează deodată o piaţă nouă pentru furnizorii de energie, de la începutul anului fiind lansate mai multe oferte în vederea securizării unei „felii“ tot mai mari din acest segment.

Italienii de la Enel, companie care aprinde becul pentru 2,7 milioane de consumatori, a lansat recent un abonament care va reduce cu 8% cheltuiala actuală a unui consumator din Bucureşti. Noul produs se numeşte E-Light şi este practic o reeditare a unui abonament lansat de companie la începutul lunii martie. „Oferta vine acum cu un preţ al energiei cu 20% mai mic. Calculul a avut la bază comparaţia dintre preţul actual al energiei electrice pe piaţa reglementată (fără a include tarifele reglementate de distribuţie, transport şi sistem) şi cel al produsului E-Light. Structura produsului este simplă, incluzând un abonament în cuantum de 0,05 lei/zi/loc de consum şi un preţ al energiei electrice de 0,147 lei / kWh. La acest pachet se adaugă componentele reglementate de către ANRE sau aprobate prin acte normative specifice - tarifele pentru servicii de trans­port, sistem şi distribuţie, taxa de cogenerare, certi­ficate verzi, acciza şi TVA“, au spus reprezentanţii Enel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO