Companii

BASF intră pe piaţa seminţelor şi ierbicidelor: Tranzacţia de 7,6 miliarde de euro pentru preluarea Bayer a fost finalizată

BASF intră pe piaţa seminţelor şi ierbicidelor:...

Autor: Tudor Ionescu

04.08.2018, 14:27 817

Compania BASF a încheiat procesul de achiziţie a unor segmente de operaţiuni şi active de la Bayer, completându-se activităţile companiei în domeniul protecţiei plantelor, al biotehnologiei şi al agriculturii digitalizate, arată un comunicat al celor doi parteneri.

Tranzacţia marchează, totodată, şi intrarea BASF pe piaţa seminţelor, a erbicidelor neselective şi a nematocidelor pentru tratamentul seminţelor.

În octombrie 2017 şi în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziţie pentru operaţiunile şi activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul preluării Monsanto de către Bayer. Prin această achiziţie, aproximativ 4.500 de angajaţi se alătură companiei BASF.

Acordurile includ următoarele active Bayer: operaţiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu, operaţiunile cu seminţe, inclusiv genetica, cercetarea şi capabilităţile de ameliorare, precum şi mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite ţări. De asemenea, mai includ operaţiunile cu seminţe de legume, platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu, o gamă de produse pentru tratamentul seminţelor şi anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale.

Nu în ultimul rând, acordurile includ întreaga platformă digitală pentru agricultură Xarvio, precum şi anumite erbicide neselective şi proiecte de cercetare pentru nematocide.

Aceste tranzacţii sunt în prezent finalizate, cu excepţia operaţiunii cu seminţe de legume, a cărei închidere este aşteptată în cursul lunii august.

„Acest pas strategic adaugă active valoroase portofoliului nostru de soluţii agricole şi ne întăreşte potenţialul de inovare. Per ansamblu, aceasta asigură clienţilor noştri o ofertă mai cuprinzătoare şi mai atractivă”, a spus dr. Martin Brudermüller, Preşedintele Consiliului Directorilor Executivi şi Chief Technology Officer în cadrul BASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO