Companii

Barrier Vacuum Bags, un producător de pungi vid din Iaşi, investeşte 300.000 de euro într-o linie de producţie pentru mănuşi de unică folosinţă. Compania estimează afaceri de peste 1 mil. euro la finalul anului

Marius Veleşcu, fondator şi CEO Barrier Vacuum Bags

Marius Veleşcu, fondator şi CEO Barrier Vacuum Bags

Autor: Cristina Bellu

25.08.2020, 13:15 286
Barrier Vacuum Bags din Iaşi, compania specializată în producţia de pungi de vid cu barieră, a investit 300.000 de euro într-o linie de producţie pentru mănuşi de unică folosinţă şi de ambalaje pentru măşti şi mănuşi, şi estimează că începând cu luna septembrie volumul vânzărilor va creşte cu aproximativ 10%, iar ulterior acesta va fi majorat cu până la 20%.
 
„Ne dorim să extindem operaţiunile şi, prin noua linie de producţie, să punem pe piaţa din România şi nu numai produsele care acum se află la mare căutare. Am sesizat că în piaţă este o creştere mare a cererii pentru ambalaje destinate segmentului de food şi farmaceutice. Tocmai de aceea, considerăm ca fiind necesară lansarea unei astfel de linii de producţie: ambalaje de unică folosinţă pentru măşti şi mănuşi, dar şi mănuşi de unică folosinţă.”, explică Marius Veleşcu, fondator şi CEO Barrier Vacuum Bags.
 
Proiectul include o linie de extrudare pentru folie, o linie automată de producţie pentru mănuşi de unică folosinţă din polietilenă, inclusiv din polietilenă biodegradabilă PLA, ambalaje pentru măşti, dar şi o linie de reciclare şi regranulare a deşeului tehnologic rezultat din procesare şi o linie de producţie de pungi termo cu barieră.
 
Pentru anul în curs, Barrier Vacuum Bags estimează afaceri de 1,3 milioane de euro, după ce anul trecut, businessul s-a situat la nivelul de 1,2 mil. euro, conform informaţiilor co­mu­nicate de companie, ceea ce înseamnă un plus de 50% faţă de 2018, conform calculelor ZF pe baza datelor publice.
 
Activi­tatea Barrier Vacuum Bags este ope­rată de firma Plastic & Paper Distri­bution SRL din Iaşi, aceasta fiind deţinută de omul de afaceri român Marius Gheorghe Veleşcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO