Companii

Baronul cafelei din Austria cumpără ciocolata Heidi

Baronul cafelei din Austria cumpără ciocolata Heidi

Foto Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.12.2012, 00:07 2399

Kandia Dulce, companie deţinută de familia austriacă Meinl, îşi consolidează poziţia de cel mai mare producător local de ciocolată prin cumpărarea competitorului mai mic Heidi Chocolat, deţinut de elveţienii de la Läderach.

Kandia este la a doua tranzacţie de acest fel, după ce la sfârşitul anului trecut a preluat Supreme Chocolat, producătorul Primola, şi ajunge în acest fel la trei fabrici, toate în Bucureşti. Compania deţinută de familia austriacă Meinl devine astfel singura care are fabrici de ciocolată pe piaţa locală. Ceilalţi jucători activi, Kraft Foods şi Mars, nu au unităţi de producţie pe piaţa locală, ci importă produsele comercializate. În urmă cu doi ani, o altă fabrică cu tradiţie a fost închisă, ciocolata Poiana care era produsă la Braşov este acum importată.

Tranzacţia dintre cei doi mari jucători urmează să primească avizul Consiliului Concurenţei cel mai probabil la începutul anului 2013.

Citiţiu articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO